Overhemden Online Kopen

Published Jun 16, 21
6 min read

Bij deze merken vind je direct een bijpassende pullover of vest. Daarnaast is ieder merk overhemd geschikt voor een andere gelegenheid of persoon. Zoek je een overhemd? Onze collectie heren overhemden is enorm en biedt veel variatie. Naar wat voor soort overhemd je ook op zoek bent, bij Het Broekenhuis vind je altijd wel een hemd die bij jouw past. We hebben effen overhemden in verschillende modellen en pasvormen voor als je naar een feestje wilt en deze wilt combineren met een mooi colbert. Ben je meer van de ‘losse’ casual stijl dan hebben wij mooie geruite heren hemden of all-over prints; stoer, jong en sportief.

Bij herenmaat 52 past een boordwijdte van 41 – 42 oftewel L, en bij maat 54/XL, 43-44. Bij de confectiematen XXL en XXXL wordt ook de boordwijdte evenredig groter. Een overzicht van de verschillende herenmaten en boordmaten vindt u in onze Maattabel voor heren. Nu u uw pasvorm en maat kent, hoeft u alleen nog maar uw te kennen om ook zonder hulp het voor u perfecte overhemd te vinden. Het beste is om thuis, al voordat u een overhemd gaat kopen, in alle rust de lengte van uw arm op te meten. Dit gaat het gemakkelijkst als u staat en uw arm gebogen voor u houdt.

Om een overhemd makkelijk in uw broek te kunnen steken, moet het altijd tot net onder uw billen komen. De schoudernaad sluit aan op de buitenste rand van de bovenkant van uw schouder en loopt in geen geval door tot op uw bovenarm. De manchet moet aansluiten op de aanzet van de duim en het midden van de handrug. Overhemden vormen een vast onderdeel van de moderne outfit voor mannen en verschillen onderling niet alleen door de kleur of het patroon maar ook door de manchetten en met name de vorm van de kraag. zijn er in vele varianten, van sportief tot klassiek en feestelijk-elegant.

Een kan zowel met manchetknopen worden gedragen als met de twee achter elkaar op het manchet bevestigde knopen worden gesloten. De elegantere en uniekere variant is die met manchetknopen. Met manchetknopen kan het manchet ook aan smalle of erg brede polsen worden aangepast. Hiervoor worden de manchetknopen in een tweede knoopsgat tussen de gewone knopen in gedragen. Bij de dubbelknoopsmanchet – de naam zegt het al – zitten er twee sluitknopen naast elkaar. Deze manchet kan bij alle soorten overhemden worden gedragen, maar past vooral bij sportieve vrijetijdshemden of eenvoudige businesshemden. Toen er bij het tennissen nog hemden met lange mouwen werden gedragen, werd de dubbelknoopsmanchet ook wel tennismanchet genoemd.

De feestelijke is een absolute must voor smoking-overhemden. Deze vorm wordt ook wel "dubbelmanchet" genoemd en bestaat uit twee lagen stof die op de pols worden omgeslagen en uitsluitend met manchetknopen worden gesloten. Deze manchetten zijn zeer elegant en worden met name bij feestelijke gelegenheden gedragen. In een meer alledaagse omgeving, zoals op kantoor, onderstrepen ze de individualiteit van de drager. Kent-kraag, Basic Kent-kraag, haaienkraag, tab-kraag, buttondown-kraag, puntboord: welke wordt eigenlijk bij welke gelegenheid gedragen? Een of ook is iets breder uitgevoerd en is daarmee de moderne allround-kraag onder de overhemdkragen. Hij past zowel bij feestelijke gelegenheden als bij zakelijke meetings.

De lijkt erg op de Kent-kraag, maar deze kraag is een stuk smaller van opzet, waardoor hij klassieker en formeler overkomt. Hier past het beste een klassieke das met een eenvoudige dasknoop bij. Een overhemd met Basic Kent-kraag kan bij allerlei gelegenheden worden gedragen, maar staat het beste bij formele zakelijke kleding. De is afgeleid van de vorm van de Kent-kraag. Deze hemdkraag is extra wijd van opzet en kan zodoende ook zonder das worden gedragen. Hij past bijzonder goed bij moderne herenpakken en blazers. Een tab-kraag is niet iets uit de computerwereld, maar hoort bij de formele klassiekers voor overhemden.

De Tab-kraag heeft een hele nauwe pasvorm en kan beter niet zonder das worden gedragen. Overhemden met hebben een sportieve en casual uitstraling en zijn daarom vooral geschikt voor een informele outfit. De naam "buttondown" komt niet voor niets uit het Engels: in combinatie met tweed, visgraat-corduroy en jeans verspreiden buttondown overhemden een landelijke sfeer en country-style. Letterlijk vertaald betekent de term "buttondown" onderen vastgeknoopt en komt van een polo-speler, die de punten van zijn kraag met een extra knoop aan de onderkant van zijn kraag vastzette. Iedereen weet dat de eerste indruk telt en later moeilijk bijgesteld kan worden.

Werk hierbij als het ware van groot naar klein en beslis eerst welk pak u wilt dragen. Kies dan het bijpassende overhemd uit en als laatste de stropdas die u erbij draagt. Dit principe wordt ook door stylisten voor herenmode gehanteerd. De meeste mogelijkheden om kleuren te combineren heeft u als u begint met een discreet, donkergrijs pak. De kleur van het overhemd mag dan gerust wat gewaagder zijn. Lichtblauw, paars of roze trekken de aandacht, maar ook met een klassiek wit overhemd zit u altijd goed. Ook een of een passen bij een donker pak. Bij extravagante kleuren als roze of paars is het goed om een das in de kleur van het overhemd te kiezen, maar dan een paar tinten donkerder.

Een donkerblauw pak met een lichtblauw hemd maakt in combinatie met een stropdas in de complementaire kleur oranje een bijna onuitwisbare indruk. Bij een donkergroen pak met krijtstreep en een lichtgroen overhemd is een rode stropdas een interessante blikvanger. Denk er bij een aan om een das in een pastelkleur te nemen, om het oplichtende effect van het overhemd wat te dempen. Ook een middelgrijs pak met een wit hemd en een roze stropdas laat een harmonische indruk achter. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Als u wat onzeker bent welke kleuren u moet kiezen, neem dan een das in een kleur die ook in het pak of het hemd voorkomt of tenminste in een vergelijkbare kleur, zoals bijvoorbeeld paars en blauw, rosé en roze of blauw en groen.

Bij een donkergrijs, decent geruit pak past een wit overhemd met donkerblauwe rasterruit en een donkerblauwe stropdas met paisley-print. De grootte van het dessin is altijd bepalend voor een goede combinatie. Ook hiervoor geldt weer: van groot naar klein, dus het patroon van het hemd moet kleinere vormen hebben dan dat van het pak dat u draagt en de das kan het beste effen zijn van kleur. Een slim gecombineerd dessin in verschillende tinten verandert een saaie eenkleurige outfit in een modieus geheel. Met een donkerblauw pak met lichtblauwe krijtstreep, een lichtblauw overhemd met een smalle witte streep en een das met een licht- en donkerblauwe paisley-print brengt u gegarandeerd kleur in uw dag.

U kunt ook kiezen voor een pak in krijtstreep met eenkleurig overhemd en eenkleurige das of anders een gedessineerd pak gecombineerd met een gedessineerde das en een eenkleurig overhemd. Een perfect passende das voor bij uw ETERNA-overhemd vindt u trouwens onder het kopje Heren stropdassen. Bij een perfecte outfit hoort een goed geknoopte das: geen probleem als u de juiste knooptechnieken kent. Lees meer over de kunst van het dasknopen onder Heren stropdassen.

More from Markt

Navigation

Home

Latest Posts

50 Jaar Abraham Gadgets Kopen

Published Jul 07, 22
6 min read

Kerstpakketten Amsterdam

Published Apr 09, 22
6 min read