Tandpasta Zonder Fluoride

Published Jun 05, 21
8 min read

Tandpasta Zonder Fluoride Ervaringen Met Koksolie

Zij proberen belangstelling te wekken voor hun visie door alternatieve oplossingen aan te bieden die hen voordeel brengen, maar nadelig zijn voor de mondgezondheid van kinderen - tandpasta zonder fluoride met koksolie. Ook zijn er ontspoorde wetenschappers die uit frustratie vanwege afwijzing voor publicatie van niet voldoende onderbouwde manuscripten misleidende informatie over fluoride verspreiden. Opvallend is dat er vaak geen duidelijke lijn zit in de waarschuwingen tegen fluoride.

Goede Tandpasta Zonder Fluoride Met KoksolieGoede Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Daarnaast wordt van gezaghebbende instanties als de Wereldgezondheidsorganisatie onterecht beweerd dat zij tegen fluoride zijn. In 2004 verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie: Most recently, efforts have been made to summarize the extensive database through systematic reviews. Such reviews concluded that water fluoridation and use of fluoride toothpastes and mouthrinses significantly reduce the prevalence of dental caries. tandpasta zonder fluoride kind met koksolie.

Bron: Community Dent Oral Epidemiol 2004; 32: 319–21 Op de tube met fluoridetandpasta staat: gebruik voor kinderen van 6 jaar of jonger niet meer tandenpasta dan een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Uit het recente rapport ‘Kies voor tanden’ van het onafhankelijke TNO (https://www. tno.nl/nl/aandachtsgebieden/gezond-leven/roadmaps/youth/kies-voor-tanden/ ) blijkt:Een derde tot een kwart van de ouders hield zich (nog) niet aan de adviezen met betrekkingtot de frequentie van tandenpoetsen met fluoridetandpasta (tweemaal daags) bij hun 5-jarige kind.

Tandpasta Zonder Fluoride Gaatjes Met Koksolie

Het advies is daarom goed uitspuwen, maar niet naspoelen. Daardoor blijft een minimale hoeveelheid fluoridetandpasta in de mond aanwezig ter bescherming van de kiezen. Dan is er geen gevaar voor fluorose - tandpasta zonder fluoride voor kinderen met koksolie. Fluorose kan ontstaan door overmatige fluoride inname en is zichtbaar door bruine verkleuringen van een of meer tanden (tandpasta zonder fluoride en cocosolie). Verder zijn er geen schadelijke gevolgen.

Geadviseerd wordt om tanden en kiezen te poetsen vanaf het eerste moment dat ze doorkomen. In eerste instantie is één keer per dag voldoende, wanneer je kindje een jaar of twee is moet je twee keer per dag gaan poetsen. Dat is duidelijk - welke tandpasta zonder fluoride met koksolie. Veel minder duidelijk is welke tandpasta je hier het beste bij kunt gebruiken, de meningen zijn hier over verdeeld.

Tandpasta Zonder Fluoride Beter Met KoksolieTandpasta Zonder Fluoride En Cocosolie
Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met KoksolieGezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Het is (volgens de meeste onderzoeken) echt goed voor tanden, en met deze reden zit het al heel lang in tandpasta. Er wordt ook wel eens aangeraden om kinderen extra fluor te geven via druppels of tabletjes, want via de bloedbaan zou het van binnenuit kunnen helpen om nog niet doorgekomen tanden en kiezen alvast wat sterker te maken.

Biologische Tandpasta Zonder Fluoride

Ook is aangetoond dat fluoride in drinkwater (ja echt, in nogal wat landen voegen ze het toe aan het drinkwater!) niet leidt tot minder tandbederf in dat land. Extra fluoride geven is dus absoluut onnodig. Het is aangetoond dat fluoride neurotoxisch is, dat wil zeggen dat het zenuwstelsel wordt aantast.

000 (!) wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat chronische overdosering kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals kalkgebrek in de botten, ME, vruchtbaarheidsproblemen en bloedarmoede. Al 50 verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen fluoride en een verlaagd IQ bij kinderen. Waarom willen we dit in hemelsnaam allemaal riskeren om het risico op gaatjes in tanden te verkleinen? Wist je dat fluoride een werkzaam bestanddeel is in veel soorten rattengif? Voor mensen is het net zo giftig. tandpasta voor kinderen zonder fluor met koksolie.

Symptomen zijn o. a. tandpasta zonder fluoride kopen. misselijkheid, overgeven, hoofdpijn en diarree. Een hele tube (of misschien zelfs iets minder al) is dodelijk voor een kind. Berg fluoride-houdende tandpasta dus altijd op buiten bereik van kinderen! Nu ik meer weet over de gevaren, begrijp ik ineens waarom er met klem wordt aangeraden om niet meer tandpasta te gebruiken dan de grootte van een erwt! Bij de ‘aanbevolen hoeveelheid’ zou de fluor in de tandpasta geen schade aan kunnen richten.

Biologische Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Onderzoek heeft aangetoond dat vele kinderen puur door het poetsen van hun tanden al meer fluoride binnen krijgen dan zou mogen. Dat lijkt mij inmiddels een no-brainer. Fluoride is goed voor de tanden, maar het is ook neurotoxisch. Bij jonge kinderen, die nog veel tandpasta doorslikken, is fluoride-houdende tandpasta echt af te raden.

Kies dan niet voor iets met een lekker smaakje, dan wordt er waarschijnlijk veel meer doorgeslikt! Maar waarom kies je ook voor oudere kinderen (en jezelf) niet liever voor een alternatief zonder nare stofjes? De natuurlijke alternatieven poetsen je tanden net zo schoon en voorkomen ook gaatjes! In ons assortiment vind je (uiteraard!) een aantal fijne kindertandpasta’s en een tandpasta voor volwassenen zonder gif.

Welk uitstekend artikel over tandpasta zonder fluoride heb ik de afgelopen weken gemist??? Parodontax zonder fluoride is uitverkocht in mijn supermarkt. Ja, zelfs in de grote drogist die ernaast zit. De verkoopster zei dat het leek alsof er een ware run op tandpasta zonder fluoride was ontstaan (waarom tandpasta zonder fluoride). Ze had alleen nog een paar tubetjes huismerk tandpasta zonder fluoride - tandpasta zonder fluoride gaatjes met koksolie.

Tandpasta Voor Kinderen Zonder Fluor Met Koksolie

Daar hou ik dus niet van. Wat is er gebeurd? Al jaren weten we massaal dat fluoride hartstikke giftig is. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat tandpasta fabrikanten de afgelopen jaren nog tandpasta mét fluoride maken. Maar kennelijk… is er iets gebeurd de afgelopen weken waardoor zonder fluoride uitverkocht is.

Geloof jij de details wel en wil je gewoon weten waar je veilige tandpasta’s koopt zonder fluoride of andere gevaarlijke stoffen? Kijk dan hier om direct natuurlijke tandpasta’s online te kopen. Ben je net als ik en wil je gewoon begrijpen hoe het zit? En hoe het kan dat er tandpasta’s worden verkocht met zulke schadelijke ingrediënten? Sit back & relax en lees dan lekker verder 😉 Bij het kopen van tandpasta focussen veel mensen zich op de kosten en en niet op de inhoud - tandpasta zonder fluoride kopen met koksolie.

Wist je trouwens dat tandpasta helemaal niet noodzakelijk is voor schone tanden? Het droog poetsen van de tanden is net zo effectief. De schurende bestanddelen in tandpasta zoals siliciumdioxide voegen natuurlijk wel wat toe, maar de belangrijkste functie van tandpasta is om het tandvlees en de tanden te onderhouden. Moderne tandpasta’s bevatten daarom diverse bindmiddelen zoals copolymeren.

Welke Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Voor de kostbare gezondheid en schoonheid gaan mensen meestal af op die actieve bestanddelen ondanks dat die nu juist niet veel goeds doen. Vaak kopen consumenten een tandpasta die fluoride bevat, omdat ze aannemen dat hun tanden daardoor gezonder en sterker worden. Hier heb ik geen overtuigend bewijs voor gevonden.

Welke Tandpasta Is Zonder Fluorid Met KoksolieGoede Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie


Dus tandartsen…? Heb je een goede bron, vermeldt deze hieronder. Fluoride lijkt voor de meeste mensen erg onschuldig maar dat is het absoluut niet. Het is eigenlijk erg schadelijk en een klein kind kan makkelijk worden vergiftigd met de grote hoeveelheid fluoride die er in een gezinstandpasta zit. In Zweden en Amerika is het dan ook verplicht dat de tandpastatubes een waarschuwing of een boodschap bevatten over de giftigheid van het product.

Bedenkelijk is dat tandpasta’s voor kinderen lekkere smaakjes krijgen, zoals aardbei, wat de kans op het doorslikken van het giftige fluoride alleen maar groter maakt. tandpasta zonder fluoride slecht. Fluoride kan zelfs een aanleiding zijn voor allergische reacties en overgevoeligheid en is ook steeds vaker een verdachte oorzaak bij diverse ziekten zoals mentale stoornissen, diabetes, maagreflux, schildklieraandoeningen en botstoornissen.

Tandpasta Zonder Fluoride Slecht

Daar kan ik zó boos om worden! Natuurlijk denk je als ouders dat je het beste doet voor je kinderen als je de adviezen van je tandarts opvolgt. Fluoride is een sporenelement dat van nature -zij het zeer minimaal- in de natuur voorkomt, ja ook in sommige van onze voedingsmiddelen.

Dit chemisch afvalproduct is giftig. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat zelfs kleine hoeveelheden fluoride al een verwoestend effect op de gezondheid kunnen hebben, in de vorm van tandbederf en osteoporose. Daarnaast kan fluoride vrijwel elk orgaan in het lichaam aantasten en kan zelfs gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor gedragsproblemen, zoals hyperactiviteit.

Wat betekent dat precies? Neurotoxines, ofwel neurotoxische stoffen kunnen de hersenen en andere organen beschadigen na een langdurige belasting. Zij blokkeren of versterken impulsoverdracht, waardoor het zenuwstelsel ofwel kan uitvallen ofwel overactief kan raken. Uit onderzoek onder kinderen blijken deze zes chemicaliën schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen en mogelijk zelfs hersenbeschadiging kan veroorzaken (Dr.

Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Philip J. Landrigan). Er zijn ook al tientallen onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van de toevoeging van fluor aan drinkwater. Hieruit blijkt stelselmatig dat kinderen die wonen in gebieden met hoge concentraties fluoride in het drinkwater een lager IQ hebben dan waar er lager percentages fluoride aan het water zijn toegevoegd.

En dat is prima, want in bijgaande grafiek van de WHO zie je dat het aantal gaatjes in gebitten van 12-jarigen nivelleert rond 1 gaatje, onafhankelijk van het toevoegen van fluoride aan het drinkwater. De betrokken onderzoeker Choi: “Voor ons is het onbegrijpelijk dat zowel kinderen als volwassenen worden blootgesteld aan een stof die hersenbeschadigingen kan veroorzaken, onder het mom van bescherming tegen tandbederf.

More from Winkelen

Navigation

Home

Latest Posts

Muurkluizen En Inbouwkluizen

Published Nov 30, 21
6 min read

Vloerkluis

Published Nov 24, 21
6 min read

Legaal Wietplanten Kopen - Wiet Informatie

Published Nov 24, 21
6 min read